Pyykinkuivaushuone

Kuivaushuoneeseen asennetaan kuivauskone Talpet Sahara Eko, joka liitetään sähköverkkoon ja viemäriin. Kuivauskone imee ilmasta kosteuden ja palauttaa lämpimän ja kuivan ilman huonetilaan.

Kuivaushuone kuva 2 www  Kuivaushuone kuva 1 www

 • 1. Talpet Sahara Eko -pyykinkuivauskone
 • 2. Kuivakaivo lattiassa

Lisävarusteet

 • 3. TOK-ohjauskeskus
 • 4. TLT-lisätuuletin (vain suuriin tiloihin)
 • 5. TH-hygrostaatti
 • 6. TKVP-kondenssivesipumppu
 • 7. TKR Euro -rahastin

Muut varusteet

 • 8. TRS-ripustussarja
 • 9. TMKT-matonkuivaustanko
 • 10. TVA-varaustaulu
 • TVAL-varaustaulun lukot

TLT asennuskorkeus noin 2300 mm
TRS asennuskorkeus noin 1850 mm
TMKT asennuskorkeus noin 1550 mm

Mitoitus

TALPET-kuivauskoneet

Kotimaiset TALPET-kuivauskoneet toimivat lämpöpumppuperiaatteella, joka on energiataloudellisin ja nopea tapa poistaa ilmasta kosteutta. Kuivaushuoneeseen ripustetuista pyykeistä haihtuva kosteus sitoutuu nopeasti kuivauskoneen puhaltamaan kuivaan ja lämpimään ilmaan. Näin syntynyt kostea lämmin ilma imetään takaisin kuivauskoneeseen, joka tiivistää kosteuden vedeksi. Energiaa säästäen kuiva ja kuivausprosessissa uudelleen lämminnyt ilma puhalletaan takaisin pyykkiin. Optimaalisesti suunnatut kuivauskoneen eteen, sivuille ja päällikanteen sijoitetut puhallus- ja imuaukot sekä tehokas puhallin takaavat tasaisen ilmankierron ja pyykin kuivumisen koko huoneessa. Suurimman mahdollisen kuivaustehon aikaansaamiseksi suositellaan kuivaushuoneen varustamista TRS-ripustussarjalla.

Kuivauskoneen sijoittaminen

Kuivauskone sijoitetaan kuivaushuoneeseen siten, että se puhaltaa pyykkinarujen suuntaisesti. Yleensä kuivauskoneen optimaalinen paikka on keskellä huoneen lyhyemmällä seinällä, jolloin pyykkinarut ovat siis huoneen pidemmän seinän suuntaisesti. Käytön helpottamiseksi kuivauskone voidaan varustaa TOK-ohjauskeskuksella, joka sijoitetaan oven viereen. Suurissa ja hankalan muotoisissa huoneissa voidaan ilmankiertoa parantaa lisäsuuttimella, joka asennetaan konetta vastapäätä olevalle seinälle pyykkinarujen yläpuolelle.

Ohjaus

Kuivauskoneissa on vakiona ajastinohjaus, mutta ne voidaan varustaa myös kuivaushuoneen ilmankosteuteen perustuvilla jäännöskosteusohjauksella. Sekä ajastin- että jäännöskosteusohjausta käytettäessä voidaan kuivaushuone varustaa erillisellä oven viereen asennettavalla TOK-ohjauskeskuksella. Kuivauskoneisiin voidaan myös kytkeä TKR Euro -kolikkorahastin tai Talpet Santra -puhelinrahastin.

Kondenssiveden poisto

Kondenssivesi johdetaan lattiakaivoon, joka tulee sijoittaa kuivauskoneen välittömään läheisyyteen. Johdettaessa kondenssivesi kauempana sijaitsevaan lattiakaivoon, tulee varmistua poistoputken riittävästä kaadosta (lähtökorkeus kuivausyksiköstä 570 mm). Tarvittaessa esim. saneerauskohteissa poistoputki voidaan vetää myös katon kautta käyttämällä TKVP-kondenssivesipumppua.

Ilmanvaihto ja lämmitys

Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaisesti kuivaushuoneen ilmanvaihto voidaan mitoittaa pienemmäksi kuin 2 dm³/s/m² käytettäessä ilmankuivainta ja lämmityskauden huonelämpötilan tilakohtainen ohjearvo on 24 °C. Kuivauksen aikana ovet ja ikkunat pidetään suljettuina.

Luotettava kumppani Isännöintiliitto Real Estate Members SELT AAA

Menu