Kortteli + mattopesula

Kortteli + mattopesula – suuriin kiinteistöihin, joissa tarvitaan mahdollisuus myös mattojen pesuun

Huom! Kiinteärumpuisia (WE-sarjan tai ER-sarjan) koneita käytettäessä on huolehdittava lattian tai koneiden alustan äänieristyksestä runkorakenteesta.

 1. Talpet HC 60 -pesukone
 2. Talpet HC 75 -pesukone
 3. Talpet HC 100 -pesukone
 4. Talpet WE 165 MP tai WE 234 MP -matonpesukone
 5. Talpet C 66 ER -linko
 6. Talpet CD 220 -kuivausrumpu (huom! poistohormiliitäntä)
 7. TS 1200 LP -kuivauskaappi (huom! kuivakaivo)
 8. Talpet RI 1000 -lämpömankeli
 9. TPAP 1200 -pesuallaspöytä
 10. TTP 1650 -työpöytä
 11. TKV -laitos C 41 -siirtovaunu
 12. TLV -lakanavedin
 13. TPJ -ryhmä (pöytä + 4 tuolia)
 14. Talpet Sahara Eko -pyykinkuivauskone
 15. TOK -ohjauskeskus (lisävaruste, ei välttämätön)
 16. TRS -ripustussarja
 17. TMKT -matonkuivaustanko
 18. TMPA -matonpesuallas + TVT -valutusteline

Lisäksi TVA-varaustaulu + TVAL -varaus-taulun lukot (asennetaan seinlle pesulan ja/ tai kuivaushuoneen ulkopuolelle)

Pesukoneiden ja kuivausrumpujen asennus

Pesukoneet ja kuivausrummut voidaan asentaa suoraan lattiapintaan, vakiovalmisteiselle jalustalle (TJ) tai valetulle korokkeelle. Vakiovalmisteisen jalustan (TJ) tai oikein mitoitetun valetun korokkeen avulla koneet asettuvat sopivalle työskentelykorkeudelle, suojaan roiskeveltä ja pesukoneiden vedenpoisto on helppo järjestää. Valukoroke suositellaan mitoitettavaksi noin 100-150 mm koneiden äärimittoja suuremmaksi ja korokkeen korkeudeksi noin 100-200 mm.

Pesukoneelle Talpet HW 51 on saatavana myös jalusta-allas (TJVPA), jossa irrotettava nukkaritilällä varustettu vedenpoistoallas on sijoitettu jalustan sisälle. Koneiden taakse ja väliin jäävä tila Pesukoneiden ja kuivausrumpujen taakse jätetään tilaa vähintään 400mmja koneiden väliin vähintään 30 mm. Kuitenkin siten, että koneiden taakse jää esteetön pääsy.

Vedenpoisto

Käytettäessä vakiovalmisteista jalustaa (TJ) poistovesi johdetaan koneen taakse tai viereen sijoitettavan nukkaritilällä varustetun vedenpoistoaltaan TVPA kautta lattiakaivoon. Asennettaessa pesukoneet valetulle korokkeelle voidaan poistovedet johtaa lattikaivoon valuun tehdyn kourun kautta. Kondensoivien kuivausrumpujen kondenssivedet voidaan yleensä helposti johtaa pesukoneen vedenpoistoaltaaseen tai suoraan lattiakaivoon.

Ilmanvaihto

Suomen rakentamismääräyskokoelman mukaisesti pesulan ilmanvaihdon ohjearvo on 1 dm3/s/m2. Kuivaushuoneen ilmanvaihdon ohjearvo on 2 dm3/s/m2, jota voidaan pienentää käytettäessä lämpöpumppuperiaatteella toimivaa kuivauskonetta esim. Talpet Sahara Eko. Lämpöpumppuperiaatteella (LP) toimivat sekä poistohormiin liitettävät kuivausrummut ja kuivauskaapit eivät aiheuta ylimääräistä lämpökuormaa huonetilaan, mutta ilmakondensioperiaatteella (C) toimivat kuivausrummut ja kuivauskaapit edellyttävät tehostettua ilmanvaihtoa.

Ääneneristys

Talpet-pesulakoneet ovat käyntiääneltään hiljaisia, mutta kiinteärumpuisia pesukoneita (WE- ja WF-sarjat) tai linkoja (ER-sarja) käytettäessä on huolehdittava lattian ja koneiden alustan ääneneristyksestä runkorakenteesta.

Luotettava kumppani Isännöintiliitto Real Estate Members SELT AAA

Menu